Epileren vs Laserontharing

Epileren en laserontharing zijn twee veelvoorkomende methoden om ongewenst haar te verwijderen. Hoewel ze beiden tot hetzelfde doel leiden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

In dit artikel zullen we deze verschillen bespreken en helpen bepalen welke methode het beste bij u past.

Voordelen en nadelen van epileren

Epileren is het verwijderen van haar vanaf de wortel met behulp van een pincet of epileerapparaat. Dit kan handmatig of elektrisch worden gedaan en is een populaire methode voor het verwijderen van gezichtshaar en haar op de armen, benen en bikinilijn. Epileren is een relatief goedkope methode, maar het kan pijnlijk zijn en er is een kans op ingegroeide haartjes.

Voordelen:

 • Langdurige resultaten (haar groeit langzaam terug)
 • Goedkope methode
 • Kan thuis worden gedaan
 • Kan op de meeste delen van het lichaam worden gebruikt

Nadelen:

 • Kan pijnlijk zijn
 • Kan leiden tot ingegroeide haartjes
 • Haar moet lang genoeg zijn om te kunnen worden geëpileerd
ontharen met epileren
laserontharen

Voordelen en nadelen van laserontharing

Laserontharing is een methode waarbij haarwortels worden vernietigd met behulp van geconcentreerde lichtenergie. Hierdoor wordt het haargroeiproces verstoord, wat leidt tot langdurige of permanente haarvermindering. Laserontharing wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van haar op het gezicht, de benen, de bikinilijn en de oksels. Hoewel het duurder is dan epileren, wordt het beschouwd als een effectievere methode op lange termijn.

Voordelen:

 • Langdurige of permanente haarvermindering
 • Weinig tot geen pijn
 • Kan op bijna alle delen van het lichaam worden gebruikt
 • Haar hoeft niet lang te zijn voor de behandeling

Nadelen:

 • Duurder dan epileren
 • Meerdere behandelingen nodig voor optimaal resultaat
 • Niet geschikt voor alle huid- en haartypes
 • Kan enige roodheid en zwelling veroorzaken na de behandeling

FAQs

Vaakgestelde vragen en antwoorden over laserontharing vs epileren.

Is laserontharing veilig?

Ja, laserontharing is veilig als het wordt uitgevoerd door een getrainde professional. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de kliniek waar je de behandeling krijgt, over de juiste vergunningen en certificeringen beschikt.

Doet laserontharing pijn?

Laserontharing kan ongemak veroorzaken, maar de meeste mensen beschrijven het als draaglijk. Als je gevoelig bent voor pijn, kan de professional een verdovende crème aanbrengen om de pijn te verminderen.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor laserontharing?

Dit hangt af van het haartype, de huidskleur en het gewenste resultaat. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig voor permanente ontharing.

Nog een vraag?

Heeft u toch nog een vraag waarop u geen antwoord gevonden heeft op deze website, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Contacteer Ons

Vrijblijvend intakegesprek?

In een vrijblijvend intakegesprek in ons schoonheidssalon krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling.

Gratis Intake Aanvragen

De keuze tussen epileren en laserontharing afhangt van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, budget en het gewenste resultaat. Epileren is een goedkopere optie die langdurige resultaten kan bieden, maar het kan pijnlijk zijn en er is een risico op ingegroeide haartjes. Laserontharing daarentegen is duurder op korter termijn, maar kan op lange termijn permanente haarvermindering bieden en is over het algemeen minder pijnlijk dan epileren. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken en indien nodig professioneel advies in te winnen voordat u een beslissing neemt over welke methode het beste bij u past.

MARINA - Expert ontharing

Ga jij ook voor een definitieve gladde huid? Boek een gratis intake!

Ontdek de voordelen van laserontharing en zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes!