Suikerontharing vs Laserontharing

Suikerontharing en laserontharing zijn twee populaire methoden voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. Hoewel beide methoden effectief zijn, hebben ze elk hun voor- en nadelen.

In dit artikel gaan we dieper in op suikerontharing vs laserontharing en helpen we u bij het kiezen van de beste methode voor uw behoeften.

Voordelen en nadelen van suikerontharing

Suikerontharing is een populaire ontharingsmethode die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. Deze methode maakt gebruik van een suikerpasta die op de huid wordt aangebracht en vervolgens wordt verwijderd om ongewenst haar te verwijderen.

Voordelen:

 • Natuurlijk en milieuvriendelijk: Suikerontharing maakt gebruik van een pasta gemaakt van suiker, water en citroensap. Het is volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar.
 • Minder pijnlijk: In vergelijking met andere ontharingsmethoden zoals waxen, is suikerontharing minder pijnlijk. De suikerpasta kleeft alleen aan het haar en niet aan de huid, waardoor het minder pijnlijk is.
 • Minder kans op ingegroeide haren: Suikerontharing verwijdert het haar vanaf de wortel en vermindert daardoor de kans op ingegroeide haren.

Nadelen:

 • Niet geschikt voor grotere oppervlakken: Suikerontharing is geschikt voor kleinere oppervlakken, zoals de bovenlip, wenkbrauwen en bikinilijn. Het kan moeilijker zijn om grotere oppervlakken te behandelen, zoals de benen of de rug.
 • Vaker nodig: Suikerontharing is een tijdelijke oplossing en u zult het vaker moeten herhalen dan bij laserontharing.
suikerontharing
laserontharen

Voordelen en nadelen van laserontharing

Laserontharing is een ontharingsmethode die gebruikmaakt van geconcentreerde lichtstralen om de haarzakjes te vernietigen. Laserontharing is ontwikkeld als een meer krachtige en precieze ontharingsmethode dan IPL. Tijdens een laserontharingsbehandeling wordt er een laserapparaat op de huid gericht dat een intense, geconcentreerde lichtstraal uitzendt. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren en omgezet in warmte, waardoor de haarfollikel wordt vernietigd.

Voordelen:

 • Langdurige resultaten: Laserontharing biedt langdurige resultaten en kan permanent haar verwijderen.
 • Geschikt voor grotere oppervlakken: Laserontharing kan worden gebruikt op grotere oppervlakken, zoals de benen, rug en borst.
 • Minder herhaling: In vergelijking met suikerontharing hoeft u laserontharing minder vaak te herhalen.

Nadelen:

 • Niet geschikt voor alle haartypes: Laserontharing werkt het beste op donker haar en een lichte huid. Mensen met blond of grijs haar hebben minder effectieve resultaten.
 • Pijnlijk: Laserontharing kan pijnlijk zijn en sommige mensen ervaren ook een branderig gevoel tijdens de behandeling.
 • Duurder: Laserontharing is over het algemeen duurder dan suikerontharing.

FAQs

Vaakgestelde vragen en antwoorden over IPL vs scheren.

Is laserontharing veilig?

Ja, laserontharing is veilig als het wordt uitgevoerd door een getrainde professional. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de kliniek waar je de behandeling krijgt, over de juiste vergunningen en certificeringen beschikt.

Doet laserontharing pijn?

Laserontharing kan ongemak veroorzaken, maar de meeste mensen beschrijven het als draaglijk. Als je gevoelig bent voor pijn, kan de professional een verdovende crème aanbrengen om de pijn te verminderen.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor laserontharing?

Dit hangt af van het haartype, de huidskleur en het gewenste resultaat. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig voor permanente ontharing.

Nog een vraag?

Heeft u toch nog een vraag waarop u geen antwoord gevonden heeft op deze website, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Contacteer Ons

Vrijblijvend intakegesprek?

In een vrijblijvend intakegesprek in ons schoonheidssalon krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling.

Gratis Intake Aanvragen

Suikerontharing en laserontharing zijn beide effectieve methoden voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. Suikerontharing is natuurlijk en minder pijnlijk, maar moet vaker worden herhaald en is niet geschikt voor grotere oppervlakken. Laserontharing biedt langdurige resultaten en is geschikt voor grotere oppervlakken, maar kan duurder en pijnlijk zijn. Het is belangrijk om uw persoonlijke behoeften en budget te overwegen bij het kiezen tussen suikerontharing vs laserontharing. Raadpleeg een professional voor meer informatie en advies.

MARINA - Expert ontharing

Ga jij ook voor een definitieve gladde huid? Boek een gratis intake!

Ontdek de voordelen van laserontharing en zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes!