Home » Laserontharingen » Veelgestelde vragen laserontharing

Vragen en antwoorden over permanent ontharen

Als u zich afvraagt hoe u die ongewenste haargroei voor altijd kunt elimineren, dan bent u hier aan het juiste adres.

Misschien heeft u al wat onderzoek gedaan op internet en zit u nog met enkele vragen over het proces. Daarom hebben we de 10 meestgestelde vragen over permanent ontharen met een laser voor u op een rijtje gezet, zodat u snel en gemakkelijk antwoorden kunt vinden.

Als uw vraag niet wordt beantwoord in onze lijst, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige specialisten voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Vragen over permanente make up

De 10 meest gestelde vragen over laserontharingen

Wat is definitief ontharen met een diode laser?

Definitief ontharen met een diode laser is een methode voor permanente haarverwijdering die gebruik maakt van geconcentreerde lichtstralen om de haarzakjes te vernietigen. Het werkt door middel van het richten van lichtenergie op de melanine in het haarzakje, wat resulteert in de vernietiging van het haarzakje. Na verloop van tijd zal het lichaam het vernietigde haarzakje verwijderen en zal er geen nieuw haar meer groeien op die plek.

Een diode laser is een type laser dat speciaal ontworpen is voor haarverwijdering. Het heeft een golflengte die is afgestemd op de melanine in het haarzakje, waardoor het effectiever is bij het vernietigen van de haarfollikel dan andere lasers. Dit maakt het een van de meest populaire methoden voor definitief ontharen.

Het is belangrijk op te merken dat definitief ontharen met een diode laser niet betekent dat er nooit meer haargroei zal zijn. Na de behandeling kan er nog wat haargroei plaatsvinden, maar dit zal meestal lichter, dunner en minder zichtbaar zijn dan voorheen. Meerdere behandelingen zijn vaak nodig om de gewenste resultaten te bereiken en de behandelingen moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional.

Hoe werkt een diode laser voor definitief ontharen?

Een diode laser werkt door middel van het richten van geconcentreerde lichtenergie op de melanine in het haarzakje, waardoor het haarzakje vernietigd wordt en er geen nieuwe haargroei meer zal plaatsvinden. Het proces van definitief ontharen met een diode laser bestaat uit verschillende stappen:

 1. De huid wordt gereinigd en het te behandelen gebied wordt geschoren.
 2. Een koele gel wordt aangebracht op de huid om de huid te beschermen en om de laser beter te laten werken.
 3. De laser wordt ingesteld op de juiste golflengte en de intensiteit wordt aangepast op basis van de huidskleur en haartype van de patiënt.
 4. De laser wordt gericht op het te behandelen gebied en de lichtenergie dringt door de huid en wordt geabsorbeerd door de melanine in het haarzakje.
 5. De warmte die wordt gegenereerd door de laser vernietigt het haarzakje, waardoor er geen nieuwe haargroei meer zal plaatsvinden op die locatie.
 6. Na de behandeling wordt de gel verwijderd en wordt er een kalmerende crème aangebracht op de huid.

Het is belangrijk om op te merken dat meerdere behandelingen nodig zijn om de gewenste resultaten te bereiken en de behandelingen moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional.

Voor wie is definitief ontharen met een diode laser geschikt?

Definitief ontharen met een diode laser is geschikt voor de meeste mensen die ongewenst lichaamshaar hebben. De behandeling kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, waaronder de benen, armen, oksels, bikinilijn, rug, borst en gezicht. Het is vooral effectief bij mensen met een lichte huidskleur en donker haar, omdat de melanine in het haarzakje de lichtenergie beter absorbeert en dus gemakkelijker vernietigd kan worden.

Mensen met een donkere huidskleur of mensen met lichter, grijs of rood haar kunnen minder goede resultaten hebben omdat de laser minder effectief is bij het absorberen van lichtenergie in het haarzakje. In sommige gevallen kan de behandeling voor deze personen nog steeds mogelijk zijn, maar het kan meer tijd en meerdere sessies vereisen om hetzelfde resultaat te bereiken.

Zwangere vrouwen en mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals huidkanker of een actieve huidinfectie, worden over het algemeen niet aangeraden om deze behandeling te ondergaan. Het is belangrijk om met een gekwalificeerde professional te praten om te bepalen of de behandeling geschikt is voor uw individuele situatie.

Wat zijn de voordelen van definitief ontharen met een diode laser?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan definitief ontharen met een diode laser, waaronder:

 1. Langdurige resultaten: In tegenstelling tot andere ontharingsmethoden, zoals scheren of waxen, biedt definitief ontharen met een diode laser langdurige resultaten. Het haarzakje wordt vernietigd, waardoor er geen nieuwe haargroei meer plaatsvindt op de behandelde plek.
 2. Efficiëntie: Diode lasers kunnen grote oppervlakken van het lichaam snel behandelen. Hierdoor kunnen behandelingen in korte tijd worden uitgevoerd.
 3. Comfortabel: Diode lasers gebruiken koele technologie om het oppervlak van de huid te koelen tijdens de behandeling, waardoor de procedure comfortabeler wordt.
 4. Veiligheid: Diode lasers zijn veilig en effectief wanneer ze worden gebruikt door gekwalificeerde professionals. De behandeling is niet-invasief en veroorzaakt over het algemeen weinig tot geen ongemak.
 5. Kostenbesparend: Hoewel de initiële kosten van de behandeling hoger zijn dan die van traditionele ontharingsmethoden, kunnen de langdurige resultaten op de lange termijn kosten besparen. Door niet langer te hoeven waxen, scheren of epileren, hoeft u minder te investeren in andere ontharingsmethoden en producten.

Het is belangrijk op te merken dat resultaten kunnen variëren afhankelijk van de individuele situatie en meerdere behandelingen nodig kunnen zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Wat zijn de risico's en bijwerkingen van definitief ontharen met een diode laser?

Hoewel definitief ontharen met een diode laser over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke risico’s en bijwerkingen die kunnen optreden. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Huidirritatie: Tijdens de behandeling kan de huid geïrriteerd raken, rood worden of licht gezwollen zijn. Deze symptomen verdwijnen meestal snel na de behandeling.
 2. Brandwonden: In zeldzame gevallen kan de huid verbranden tijdens de behandeling, vooral als de laser verkeerd wordt gebruikt. Dit risico is kleiner wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional met ervaring in het gebruik van diode lasers.
 3. Hyperpigmentatie: Sommige mensen kunnen last krijgen van verhoogde pigmentatie op de huid op de behandelde gebieden. Dit komt vaker voor bij mensen met een donkere huidskleur. In de meeste gevallen is dit tijdelijk en verdwijnt het vanzelf, maar in sommige gevallen kan het blijvend zijn.
 4. Hypopigmentatie: Bij sommige mensen kan de huid na de behandeling lichter worden op de behandelde gebieden. Dit is ook vaker bij mensen met een donkere huidskleur. In de meeste gevallen verdwijnt dit na verloop van tijd, maar in sommige gevallen kan het permanent zijn.

Het is belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen voordat u een behandeling ondergaat om de risico’s en bijwerkingen van de behandeling te bespreken en ervoor te zorgen dat de behandeling geschikt is voor uw individuele situatie.

Is definitief ontharen met een diode laser pijnlijk?

Definitief ontharen met een diode laser kan een licht ongemakkelijk gevoel veroorzaken, maar de meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens de behandeling. Diode lasers worden geleverd met een koelsysteem dat de bovenste laag van de huid koelt om het ongemak tijdens de behandeling te verminderen. Sommige mensen kunnen echter wel een licht branderig gevoel of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling.

De mate van pijn kan ook afhankelijk zijn van de gevoeligheid van uw huid en de grootte en locatie van het behandelde gebied. Over het algemeen wordt diode laserontharing als minder pijnlijk beschouwd dan andere methoden zoals waxen, epileren of elektrolyse.

Na de behandeling kan uw huid enige tijd rood of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren. Het is ook mogelijk dat de behandelde huid enige tijd gevoelig blijft.

Het is belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen voordat u een behandeling ondergaat, zodat u weet wat u kunt verwachten en om te bepalen of de behandeling geschikt is voor uw individuele situatie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor definitief ontharen met een diode laser?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor definitief ontharen met een diode laser varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebied dat wordt behandeld, de dikte en kleur van het haar en uw individuele haargroei. Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

In de meeste gevallen worden behandelingen elke 4 tot 6 weken herhaald. Meestal zijn er tussen de 6 en 8 behandelingen nodig om optimale resultaten te bereiken. Dit komt omdat de laser alleen effectief is op haar in de groeifase en niet op haar in de rustfase. Herhaalde behandelingen zorgen ervoor dat alle haren in het behandelde gebied op het juiste moment worden bereikt en verwijderd.

Na de voltooiing van de behandelingssessies kan er een follow-up behandeling nodig zijn om eventuele resterende haren te verwijderen of nieuwe haargroei te beheersen. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel de resultaten van diode laserontharing langdurig zijn, het haar uiteindelijk weer kan teruggroeien na verloop van tijd. Het is daarom belangrijk om regelmatige touch-up behandelingen te overwegen om de resultaten te behouden.

Hoelang duurt een behandeling voor definitief ontharen met een diode laser?

De duur van een behandeling voor definitief ontharen met een diode laser hangt af van het te behandelen gebied. Over het algemeen duren behandelingen voor kleinere gebieden, zoals de oksels of bovenlip, meestal niet langer dan 15-30 minuten. Behandelingen voor grotere gebieden, zoals de benen of rug, kunnen langer duren, tot wel 1-2 uur.

Het is belangrijk om te onthouden dat de duur van de behandeling ook afhankelijk kan zijn van de dichtheid en de dikte van het haar en de gevoeligheid van de huid. Tijdens de behandeling gebruikt de specialist een handstuk om de laser op de huid te richten en het haarzakje te vernietigen. Het handstuk wordt langzaam over het behandelde gebied bewogen, waarbij elk deel van het gebied zorgvuldig wordt behandeld.

Voordat u een behandeling ondergaat, zal de specialist met u bespreken wat u kunt verwachten en hoe lang de behandeling zal duren voor het specifieke gebied dat u wilt laten behandelen.

Wat zijn de kosten van definitief ontharen met een diode laser?

De kosten van definitief ontharen met een diode laser variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te behandelen gebied, het aantal benodigde behandelingen en de locatie van de kliniek. Over het algemeen zijn de kosten hoger voor grotere gebieden, zoals de benen of rug, en lager voor kleinere gebieden, zoals de oksels of bovenlip.

Gemiddeld kunnen de kosten voor een diode laser ontharingsbehandeling variëren van € 50 tot € 300 per behandeling, afhankelijk van de factoren die hierboven zijn genoemd. Houd er rekening mee dat u mogelijk meerdere behandelingen nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van definitief ontharen met een diode laser misschien hoger zijn dan andere ontharingsmethoden op korte termijn, maar op lange termijn kan het u uiteindelijk geld besparen door u te bevrijden van de noodzaak om regelmatig te scheren, harsen of epileren.

Zijn er voorzorgsmaatregelen die ik moet nemen voor of na een behandeling?

Ja, er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voor en na een behandeling voor definitief ontharen met een diode laser. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Voor de behandeling:

 • Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende minimaal 4 weken voor de behandeling.
 • Vermijd het gebruik van bruiningsproducten of zelfbruiners gedurende minimaal 2 weken voor de behandeling.
 • Scheer het te behandelen gebied 1-2 dagen voor de behandeling, om ervoor te zorgen dat de laser op de haarzakjes kan richten en niet op de haren die boven het huidoppervlak uitsteken.
 • Vermijd het gebruik van crèmes, lotions, deodorants of parfums op het te behandelen gebied op de dag van de behandeling.

Na de behandeling:

 • Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende minimaal 4 weken na de behandeling.
 • Vermijd het gebruik van hete douches, baden of sauna’s gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Vermijd het gebruik van crèmes, lotions, deodorants of parfums op het behandelde gebied gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Vermijd het plukken, scheren of epileren van het behandelde gebied tussen de behandelingen door.
 • Bescherm het behandelde gebied met zonnebrandcrème met een hoge factor wanneer u naar buiten gaat.

Het is ook belangrijk om de instructies van uw specialist op te volgen en eventuele vragen of zorgen te bespreken voordat u begint met de behandeling.

Waarom kiezen voor LoveBody

8 redenen om niet langer te twijfelen en vandaag nog te kiezen voor permanente ontharing met onze diode laser!
 • langdurig resultaat
 • geschoold personeel
 • betrouwbare laserapparatuur
 • hygiëne & steriliteit primeert
 • pijnloze behandelingen
 • geen ingegroeide haren
 • bespaart tijd en geld
 • hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen
opleiding-laserontharen-400x400

Actief sinds 2010

LoveBody nodigt u uit om elke dag wakker te worden zonder ongewenste haartjes! Sinds 2010 helpt Marina vrouwen en mannen om zich zelfverzekerd te voelen en er elke dag perfect uit te zien middels het gebruik van diverse schoonheidsbehandelingen.

 

Marina is volledig gecertificeerd en heeft 10 jaar ervaring als cosmetische consulente in onze andere studio’s zoals LoveNails en LoveMakeUp. Ze heeft een onmiskenbare passie om bij klanten een vlekkeloze look te creëren die bij hen past.

Marina