Waxen vs Laserontharing

Het is tegenwoordig heel normaal om ons lichaam te ontharen, of het nu gaat om de benen, oksels of bikinilijn. Er zijn verschillende manieren om te ontharen, maar de meest populaire zijn waxen en laserontharing.

Beide methoden hebben hun voor- en nadelen, en het is belangrijk om te weten welke methode het beste bij u past.

In dit artikel zullen we de verschillen tussen waxen en laserontharing bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Voordelen en nadelen van waxen

Waxen is een populaire ontharingsmethode die voordelen biedt zoals langdurige resultaten en geschiktheid voor alle huidtypen. Het kan echter ook nadelen hebben zoals het risico op ingegroeide haren en het feit dat het haar lang genoeg moet zijn om effectief te zijn. Hier zijn enkele van de voordelen en nadelen van waxen:

Voordelen:

 • Langdurig Resultaat: Waxen verwijdert haar vanaf de wortel, waardoor het langer duurt voordat het haar teruggroeit. Afhankelijk van het haartype kan het 2-6 weken duren voordat het haar teruggroeit.
 • Geschikt voor alle huidtypen: Waxen is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid. Het kan wel wat pijnlijk zijn, maar de meeste mensen kunnen het goed verdragen.
 • Geen bijwerkingen: Waxen heeft geen bijwerkingen, in tegenstelling tot sommige andere ontharingsmethoden. Het kan de huid wel wat rood maken, maar dit verdwijnt meestal snel.

Nadelen:

 • Korte haren kunnen niet worden verwijderd: Waxen kan alleen effectief zijn als de haren lang genoeg zijn om te worden verwijderd. Dit betekent dat u een paar dagen tot een week moet wachten voordat u opnieuw kunt waxen.
 • Risico op ingegroeide haren: Als de haren niet goed worden verwijderd, kan er een risico op ingegroeide haren ontstaan. Dit kan leiden tot irritatie en ontstekingen.
waxen ontharen
laserontharen

Voordelen en nadelen van laserontharing

Laserontharing is een populaire en effectieve methode om ongewenst haar te verwijderen. Het werkt door een laserstraal te richten op de haarfollikel, waardoor deze wordt vernietigd. Hier zijn enkele van de voordelen en nadelen van laserontharing:

Voordelen:

 • Langdurig Resultaat: Laserontharing verwijdert haar permanent, waardoor het haar niet terug groeit.
 • Geschikt voor grote oppervlakken: Laserontharing is geschikt voor het ontharen van grote oppervlakken, zoals de rug, benen en armen.
 • Geen risico op ingegroeide haren: Omdat laserontharing het haar permanent verwijdert, is er geen risico op ingegroeide haren.

Nadelen:

 • Niet geschikt voor alle huidtypen: Laserontharing werkt het beste op donker haar en een lichte huid. Het kan minder effectief zijn op donkere huidtypes of lichte haren.
 • Pijnlijk: Laserontharing kan pijnlijk zijn, vooral op gevoelige plekken zoals de bikinilijn.
 • Meerdere sessies nodig: Laserontharing vereist meerdere sessies om effectief te zijn, wat tijd en geld

FAQs

Vaakgestelde vragen en antwoorden over laserontharing vs waxen.

Is laserontharing veilig?

Ja, laserontharing is veilig als het wordt uitgevoerd door een getrainde professional. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de kliniek waar je de behandeling krijgt, over de juiste vergunningen en certificeringen beschikt.

Doet laserontharing pijn?

Laserontharing kan ongemak veroorzaken, maar de meeste mensen beschrijven het als draaglijk. Als je gevoelig bent voor pijn, kan de professional een verdovende crème aanbrengen om de pijn te verminderen.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor laserontharing?

Dit hangt af van het haartype, de huidskleur en het gewenste resultaat. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig voor permanente ontharing.

Nog een vraag?

Heeft u toch nog een vraag waarop u geen antwoord gevonden heeft op deze website, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Contacteer Ons

Vrijblijvend intakegesprek?

In een vrijblijvend intakegesprek in ons schoonheidssalon krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling.

Gratis Intake Aanvragen

Beide methoden hebben hun voor- en nadelen en het is belangrijk om te weten welke methode het beste bij u past. Waxen kan effectief zijn en is over het algemeen goedkoper dan laserontharing. Laserontharing is echter minder pijnlijk en kan permanent resultaat bieden. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals kosten, effectiviteit, pijn en hersteltijd bij het kiezen van de juiste methode voor uw ongewenste haargroei. Raadpleeg altijd een professional voordat u een behandeling ondergaat.

MARINA - Expert ontharing

Ga jij ook voor een definitieve gladde huid? Boek een gratis intake!

Ontdek de voordelen van laserontharing en zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes!