Home » Laserontharingen » Wat is laserontharing?

Wat is laserontharing?

De effectieve manier om ongewenst haar te verwijderen

Heeft u last van ongewenste haargroei en bent u het zat om steeds te moeten scheren, harsen of epileren? Dan is laserontharing wellicht iets voor u.

Maar wat is laserontharing precies en hoe werkt het? Op deze pagina zullen we uitleggen wat laserontharing inhoudt en hoe het uw leven gemakkelijker kan maken.

Een cosmetische behandeling …

Laserontharing is een cosmetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van laserlicht om ongewenst haar permanent te verwijderen. De laser zendt een geconcentreerde bundel licht uit die door het pigment in het haar wordt geabsorbeerd. Dit veroorzaakt schade aan de haarfollikel, waardoor de haargroei wordt geremd of gestopt.

De behandeling is geschikt voor verschillende delen van het lichaam, zoals de benen, oksels, bikinilijn en gezicht. Voor de behandeling is het belangrijk dat het haar niet is geëpileerd of geharst, omdat dit het pigment in het haar kan verminderen en de effectiviteit van de behandeling kan verminderen.

Laserontharing is over het algemeen veilig en effectief, maar het kan enige tijd duren voordat het gewenste resultaat wordt bereikt. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om het haar permanent te verwijderen. Het is ook belangrijk om de behandeling te laten uitvoeren door een ervaren professional om de risico’s en bijwerkingen te minimaliseren.

laserontharing-gel
laserapparat-laserontharingen

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing werkt door gebruik te maken van laserlicht om de haarfollikel te beschadigen, waardoor de haargroei wordt geremd of gestopt. De laser zendt een geconcentreerde bundel licht uit die door het pigment in het haar wordt geabsorbeerd. Dit licht wordt omgezet in warmte en wordt naar de haarfollikel geleid, waar het de haarwortel beschadigt.

Door de beschadiging van de haarfollikel kan er geen nieuw haar meer groeien en wordt de haargroei geremd of gestopt. Het is belangrijk om te weten dat de laser alleen effectief is op actief groeiende haren, omdat deze het meeste pigment bevatten. Haren in de rustfase zullen niet worden behandeld en zullen later opnieuw moeten worden behandeld.

Laserontharing is een veilige en effectieve methode om ongewenst haar te verwijderen. Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kleur en dikte van het haar en de te behandelen locatie op het lichaam. Het is belangrijk om de behandeling te laten uitvoeren door een ervaren professional om de risico’s en bijwerkingen te minimaliseren.

Meest frequente zones voor laserontharing

Enkele van de meest frequente zones voor laserontharing zijn:

 1. Benen – Dit omvat zowel de boven- als onderbenen en is een populaire zone voor vrouwen.
 2. Bikinilijn – Dit omvat het gebied rond de bikinilijn en kan variëren van een standaard bikinilijn tot een Braziliaanse bikinilijn.
 3. Oksels – Dit is een andere populaire zone voor vrouwen, omdat het gebied gevoelig is en haar kan leiden tot irritatie.
 4. Gezicht – Dit omvat meestal de bovenlip, kin en wangen en is populair bij vrouwen die last hebben van overmatige haargroei op het gezicht.
 5. Rug en borst – Dit is een veelvoorkomende zone voor mannen die ongewenst haar op de borst en rug willen verwijderen.
 6. Armen – Dit omvat meestal de onderarmen, maar kan ook de bovenarmen omvatten.

Het is belangrijk om te onthouden dat laserontharing geschikt is voor bijna elk deel van het lichaam, dus het is mogelijk om andere zones te behandelen die niet in deze lijst voorkomen.

Waarom kiezen voor LoveBody

8 redenen om niet langer te twijfelen en vandaag nog te kiezen voor permanente ontharing met onze diode laser!
 • langdurig resultaat
 • geschoold personeel
 • betrouwbare laserapparatuur
 • hygiëne & steriliteit primeert
 • pijnloze behandelingen
 • geen ingegroeide haren
 • bespaart tijd en geld
 • hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen
opleiding-laserontharen-400x400

Actief sinds 2010

LoveBody nodigt u uit om elke dag wakker te worden zonder ongewenste haartjes! Sinds 2010 helpt Marina vrouwen en mannen om zich zelfverzekerd te voelen en er elke dag perfect uit te zien middels het gebruik van diverse schoonheidsbehandelingen.

 

Marina is volledig gecertificeerd en heeft 10 jaar ervaring als cosmetische consulente in onze andere studio’s zoals LoveNails en LoveMakeUp. Ze heeft een onmiskenbare passie om bij klanten een vlekkeloze look te creëren die bij hen past.

Marina