IPL vs Laserontharing

Bent u het beu om constant te scheren of harsen? Overweeg dan om permanent ontharen te laten doen!

Er zijn twee populaire methoden voor permanent ontharen: IPL en laserontharing. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee methoden en welke is beter voor u?

In dit artikel vergelijken we IPL en laserontharing en geven we antwoord op deze vragen.

Voordelen en nadelen van IPL

Intense pulsed light (IPL) is een ontharingsmethode die gebruikmaakt van krachtige lichtflitsen om de haarzakjes te vernietigen. IPL-technologie is ontwikkeld als een veiliger en meer betaalbaar alternatief voor laserontharing. Tijdens een IPL-behandeling wordt er een flitslamp op de huid geplaatst die een breed spectrum van licht uitstraalt. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren en omgezet in warmte, waardoor de haarfollikel wordt beschadigd en het haar niet meer kan groeien.

Voordelen:

 • IPL zou minder duur moeten zijn dan laserontharing en kan worden uitgevoerd in een schoonheidssalon of thuis met een IPL-apparaat.
 • IPL is minder pijnlijk dan laserontharing, omdat het licht minder intens is.
 • IPL-behandelingen zijn snel en kunnen op grote delen van het lichaam worden toegepast.
 • IPL is effectief voor het verminderen van haargroei op donkere en lichtere huidtypen.

Nadelen:

 • IPL is minder krachtig dan laserontharing en kan daarom minder effectief zijn bij het permanent verwijderen van haar.
 • IPL is niet geschikt voor het verwijderen van grijs, rood of wit haar.
 • IPL kan de huid gevoeliger maken voor zonlicht, dus het is belangrijk om de huid te beschermen met zonnebrandcrème na een IPL-behandeling.
IPL ontharen
laserontharen

Voordelen en nadelen van laserontharing

Laserontharing is een ontharingsmethode die gebruikmaakt van geconcentreerde lichtstralen om de haarzakjes te vernietigen. Laserontharing is ontwikkeld als een meer krachtige en precieze ontharingsmethode dan IPL. Tijdens een laserontharingsbehandeling wordt er een laserapparaat op de huid gericht dat een intense, geconcentreerde lichtstraal uitzendt. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren en omgezet in warmte, waardoor de haarfollikel wordt vernietigd.

Voordelen:

 • Laserontharing is zeer effectief bij het permanent verwijderen van haar.
 • Laserontharing is geschikt voor alle huidtypen en haartypes.
 • Laserontharing is minder pijnlijk dan IPL, omdat de lichtstralen intenser zijn en de huid minder vaak hoeft te worden behandeld.

Nadelen:

 • Laserontharing kan duurder zijn dan IPL-ontharing
 • Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde behandelaar te kiezen om eventuele complicaties te voorkomen
 • Het kan pijnlijk zijn, vooral op gevoelige delen van het lichaam.

FAQs

Vaakgestelde vragen en antwoorden over IPL vs scheren.

Is laserontharing veilig?

Ja, laserontharing is veilig als het wordt uitgevoerd door een getrainde professional. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de kliniek waar je de behandeling krijgt, over de juiste vergunningen en certificeringen beschikt.

Doet laserontharing pijn?

Laserontharing kan ongemak veroorzaken, maar de meeste mensen beschrijven het als draaglijk. Als je gevoelig bent voor pijn, kan de professional een verdovende crème aanbrengen om de pijn te verminderen.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor laserontharing?

Dit hangt af van het haartype, de huidskleur en het gewenste resultaat. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig voor permanente ontharing.

Nog een vraag?

Heeft u toch nog een vraag waarop u geen antwoord gevonden heeft op deze website, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Contacteer Ons

Vrijblijvend intakegesprek?

In een vrijblijvend intakegesprek in ons schoonheidssalon krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling.

Gratis Intake Aanvragen

IPL-ontharing en laserontharing zijn beide effectieve methoden voor permanent ontharen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Laserontharing is over het algemeen effectiever dan IPL-ontharing, maar ook duurder. IPL-ontharing is minder pijnlijk en kan geschikt zijn voor bijna alle huidtypen en haartypes. Het is belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren behandelaar te kiezen, ongeacht welke methode u kiest.

MARINA - Expert ontharing

Ga jij ook voor een definitieve gladde huid? Boek een gratis intake!

Ontdek de voordelen van laserontharing en zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes!